Markedsføring i jula – hva med e-post?

Hva slags ting kan du gjøre spesifikt i forbindelse med e-postmarkedsføring? Hvordan skal du gi nyhetsbrevet ditt en eim av ribbe, gran og nysnø?

1. Lag en publiseringsplan

Før du fyller ut et eneste emnefelt, sett opp en fullstendig publiseringsplan for hele juleperioden. Det er vanskelig å skape en helhetlig kampanje om du gjør det meste på sparket, så kartlegg hva som skal ut og når. Legg særlig vekt på viktige dager som Lucia-dagen, søndagene i advent, Black Friday og så videre. Her kan du med fordel virkelig sette inn kruttet.

2. Tilbud

Nyhetsbrevet er en perfekt plattform for å gi abonnentene gode tilbud. Disse kan være daglige eller ukentlige, eller i forbindelse med anledninger som Black Friday. Om du vet litt om abonnentene, kan du segmentere1mottakerne slik at de får tilbud som er spesielt tilpasset deres interesser.

Ofte kan du utforme tilbudene som gaver, noe som passer godt i jula. Dersom noen kjøper et produkt, kan de for eksempel få avslag på et annet produkt som også kan være av interesse. Kanskje kan du også la dem «regifte» gavene til andre i form av gavekort?

3. Pynt til jul

Nyhetsbrev er et visuelt medium, så før du får opp juletreet hjemme, gjør litt ekstra stas på nyhetsbrevet med røde toner og julekuler. Det føles friskt og annerledes enn nyhetsbrevet resten av året. Make har mange maler som gjør dette enkelt. Alt du trenger er å velge den du liker fra lista, og eventuelt gjøre de endringene du måtte ønske.

4. Vær julete i emnefeltet

For å understreke at dette ikke bare er et rutine-nyhetsbrev, men noe litt spesielt nå i jula, er det fint å skape julestemning allerede i emnefeltet. Dette er jo tross alt det som får folk til å klikke.

Bare vær obs på at det er mange om beinet som tenker likt. Klarer du å skille deg ut ved for eksempel å bruke humor, eller trekke inn hva som gjør nettopp dere unike i jula, kan det gi stor effekt på klikkraten.

5. Ikke glem CTA!

For å få leseren til faktisk å foreta seg en handling etter å lest nyhetsbrevet eller e-posten, inkluder en lekker CTA i bunn. Om dere kan investere litt ekstra tid på å lage en unik jule-CTA er det smart. Det viser at tilbudet er unikt for sesongen. Lenker du den direkte til spesifikke produktsider eller landingssider begynner vi virkelig å snakke.

6. Lær av tidligere år

Jula er tid for tradisjoner, men det betyr ikke at nyskapning ikke også har sin plass. Julekampanje er noe du burde gjøre hvert år, og dermed kan du lære hva som fungerer godt ved å se på resultatene fra fjoråret. Kanskje fungerte noe bedre for én målgruppe enn en annen? Kanskje var varme, koselige e-post-titler bedre enn lettbeinte og tøysete?

Tilpass årets kampanje etter fjoråret, og husk å notere resultatene til neste år.

7. Lag julekalender

Ikke for å blåse for mye i vårt eget horn, men en digital julekalender er noe av det mest effektive du kan investere i når det nærmer seg jul. Det er rett og slett snakk om en digital julekalender der en ny luke åpnes daglig, typisk fylt med spørsmål abonnentene kan vinne premie ved å svare på. Noe å glede seg til i førjulstiden!

Les mer: Julekalender på Facebook og webside

Hva får så dere igjen for det? Vel, nå som GDPR har trådt i kraft er muligheten til å vinne noe en perfekt foranledning til å hente inn samtykke for å lagre kontaktinformasjon. Bare husk å være helt åpen om at du vil bruke det til å sende tilbud eller relevant informasjon. Lureri er verken lov, eller noen særlig smart måte å bygge tiltro til selskapet på.

Prøv en demoversjon, helt gratis!