Har du husket alt før Julekalender går live?

Dette bør du sjekke og dobbeltsjekke før 1. desember.

Julekalenderen kan redigeres i hele desember. Det er ikke noe krav at den må være ferdigstilt når den går live 1. desember.

Har du publisert julekalenderen?

Julekalenderen din er allerede publisert på våre sider. Linken finner du under Publiseringsvalg > Link, og er satt sammen av navnet du har valgt på subdomene og .julekalender.no. Hvis du skal ha julekalenderen på egne nettsider, kan du bruke koden under Publiseringsvalg > Embed.

Generelt og avansert

Innstillinger > Generelt: Sjekk at alt er korrekt her og sjekk også Avansert for å aktivere Søkemotorer indeksering og Daglig rapport på e-post. NB. Vi har som standard aktiveret reCAPTCHA for å minimere robotregistreringer.

Husk å aktivere preregistrering

Innstillinger > Preregistrering: For å få flest mulige deltakere bør du aktivere Preregistrering. Dette bygger opp forventningene til julekalenderen går live. Del linken til kalenderen på sosiale medier, i nyhetsbrev og på din nettside eller blogg.

Importer samtykker

Resultater > Preregistreringer: Hvis du har innhentet samtykke andre steder til deltakelse i julekalenderen, kan du importere gyldige preregistreringer fra en CSV fil som har følgende innhold og rekkefølge: e-post, fornavn, etternavn, mobil.

Har du aktivert e-postpåminnelse?

Du bør aktivere E-postpåminnelse for at alle forhåndspåmeldte deltakere skal motta daglige påminnelser fra 1. desember. Dette er et automatisk løp som går over de valgte dager med mindre deltakerne velger å melde seg av. Bruk Inkluder daglig innhold: Spørsmål og Premie for automatisk å få vist dagens kalenderspørsmål og premie med bilder i e-posten. Påmelding til E-postpåminnelse, etter 1. desember, skjer i bekreftelsesvinduet etter deltakelse.

Velg sendetidspunkt

Det kan velges når på dagen E-postpåminnelsen sendes. Tiden det tar å fullføre sendingen til alle deltakere er avhengig av antall og trafikk.

Deling i sosiale medier

Innstillinger > Deling: Huk av de Sosiale medier du ønsker deltakene skal kunne dele kalenderen til. Last evt. opp et eget delingbilde eller bruk det bilde som genereres automatisk.

Deling på Facebook og andre sosiale medier

Publisering > Link: Del kalenderen med lenken i et innlegg på Facebook. Det er også mulig under Innstillinger > Deling å aktivere Del individuelle dager for å dele dagens premie og premiebilde i stedet for å dele hele kalenderen. Med f.eks https://minkalender.julekalender.no/1 deles 1. desember luken direkte.

Oppfordre deltakerne til å like og dele

For at julekalenderen skal bli så effektiv som mulig, kan du oppfordre deltakerne til å like og dele den og premiere de som har rekruttert flest deltakere. Dette gjør du ved å gå inn på Resultater > Rekrutteringer, hvor du får en oversikt over personer med størst antall rekrutteringer.

Bekreftelsesvinduet (under de enkelte lukene)

Bruk bekreftelsen til å presentere dagens tilbud eller rabattkoder. Her kan du også oppfordre deltakerne til å like og dele kalenderen din i sosiale medier og linke til nettsiden din.

Husk å tilpasse registreringsskjema

Innstillinger> Registreringsskjema: Velg feltene deltakerne må fylle ut ved registrering og som gir deg mest mulig relevant informasjon. Dersom du ønsker å sende deltakerne informasjon og tilbud, må du innhente samtykke ved påmelding. Velg om samtykke gjelder både e-post og SMS, og om det må kreves å fylle ut denne informasjonen for å delta i kalenderen. Det er mulig å bruke flere ulike samtykkefelt.

Det er også mulig å legge inn Ekstra felt dersom du ønsker å innhente mer informasjon fra deltakerne.

Inviter til neste års Julekalender

Innstillinger > Registreringsskjema: For å oppfordre deltakerne til å delta i julekalenderen din igjen neste år, kan du aktivere Innhent samtykke til invitasjon. En e-postpåminnelse blir da automatisk sendt ut 1. desember neste år til de som ber om invitasjon.

Automatisk trekning av vinnere

Innstillinger > Autotrekning: Trekningen skjer kl 01:00 etter valgt dag og vinnere vises under Vinnere fra forsiden inne i Julekalender. Her kan du endre, slette og trekke flere vinnere manuelt. Vinnere vises også i den daglige e-postrapporten som sendes til deg hver morgen. Viktig: Vinnere blir IKKE publisert eller informert automatisk. En luke må være satt opp med spørsmål og svaralternativer for at det skal kunne trekkes vinner automatisk.