Har du husket alt før Julekalender går live?

Dette bør du sjekke og dobbeltsjekke før 1. desember.

Julekalenderen kan redigeres i hele desember. Det er ikke noe krav at den må være fullført i sin helhet når den går live 1. desember.

Har du publisert julekalenderen?

Julekalenderen din er allerede publisert på våre sider. Linken finner du under Publiseringsvalg, og er satt sammen av navnet du har valgt på subdomene og julekalender.no. Hvis du skal ha julekalenderen på egne nettsider, kan du bruke koden under Publiseringsvalg > Embed.

Aktiver preregistrering

Innstillinger > Preregistrering: For å få flest mulige deltakere bør du aktivere Preregistrering. Dette bygger opp forventningene til julekalenderen går live. Post linken til kalenderen på sosiale medier, i nyhetsbrev og på din nettside. Når du trykker Publiseringsvalg > Link vil du få opp en delingslenke.

Ikke glem Facebook og husk riktig delingslenke

Når du trykker Publiseringsvalg > Facebook vil du få opp en delingslenke, dersom du allerede har installert kalenderen på Facebook. Denne kan du dele som en post på din Facebookside, og er den lenken som må brukes for at kalenderen skal fungere på mobiltelefoner.

Det kreves minimum 2000 følgere* på Facebook for å kunne installere Julekalender. *Dette er krav fra Facebook.

Facebook problemløser.

Har du aktivert e-postpåminnelse?

Du bør aktivere E-postpåminnelse for at alle forhåndspåmeldte deltakere skal motta daglige e-poster fra 1. desember. Dette er et automatisk løp som går over de valgte dager med mindre deltakerne velger å melde seg av. Gå inn på Innstilllinger > E-postpåminnelse for å skrive en påminnelse til deltakerne, og velg hvilken versjon av kalenderen du ønsker å linke til. Bruk Inkluder daglig innhold: Spørsmål og Premie for automatisk å få vist dagens kalenderspørsmål og premie med bilder i e-posten. Påmelding til E-postpåminnelse, etter 1. desember, skjer i bekreftelsesvinduet etter deltakelse.

Det kan velges når på dagen E-postpåminnelsen sendes f.eks. fra kl. 08:00. Tiden det tar å fullføre sendingen til alle deltakere er avhengig av antall og trafikk.

Aktiver deling i sosiale medier

Innstillinger > Deling: Huk av de Sosiale medier du ønsker deltakene skal kunne dele kalenderen og dagens spørsmål til. Last evt. opp et eget delingbilde eller bruk det bilde som genereres automatisk.

Aktiver "Innhent samtykke til invitasjon"

Innstillinger > Registreringsskjema: For å oppfordre deltakerne til å delta i julekalenderen din igjen neste år, kan du aktivere Innhent samtykke til invitasjon. En e-postpåminnelse blir da automatisk sendt ut 1. desember neste år til de som ber om invitasjon. Dette kan enten aktiveres fra 1. desember eller midt i perioden.

Husk å tilpasse registreringsskjema

Innstillinger > Registreringsskjema: Velg feltene deltakerne må fylle ut ved registrering og som gir deg mest mulig relevant informasjon. Dersom du ønsker å sende deltakerne informasjon og tilbud, må du innhente samtykke på registreringstidspunktet. Velg om samtykke gjelder både e-post og SMS og om det skal være påkrevd å fylle inn disse informasjoner for å delta i kalenderen. Det er muligt å bruke flere ulike samtykkefelter.

Det er også muligt å legge til Ekstra felter hvis du ønsker å hente inn mer informasjon fra deltagerene som f.eks. medlemsnummer eller annet. Husk også å legge inn lenke til egen Personvernerklæring nederst og aktiver denne.

Bekreftelsesvinduet (under de enkelte lukene)

Bruk bekreftelsen til å presentere dagens tilbud eller rabattkoder. Her kan du også oppfordre deltakerne til å like og dele kalenderen din i sosiale medier og linke til nettsiden din.

Automatisk trekning av vinnere?

Innstillinger > Autotrekning: Trekningen skjer kl 01:00 etter valgt dag og vinnere vises under Vinnere fra forsiden inne i Julekalender. Her kan du endre, slette og trekke flere vinnere manuelt. Vinnere vises også i den daglige e-postrapporten som sendes til deg hver morgen. Viktig: Vinnere blir IKKE publisert eller informert automatisk. En luke må være satt opp med spørsmål og svaralternativer for at det skal kunne trekkes vinner automatisk.

Oppfordre deltakerne til å like og dele

For at julekalenderen skal bli så effektiv som overhode mulig, kan du oppfordre deltakerne til å like og dele den og premiere de som har rekruttert flest deltakere. Dette gjør du ved å gå inn på Deltakere > Rekrutteringer, hvor du får en oversikt over personer med størst antall rekrutteringer.

Noen flere og avanserte innstillinger

Innstillinger > Generelt: Sjekk at alt er korrekt her og sjekk også Avansert for å aktivere Søkemotorer indeksering og Daglig rapport på e-post om du ønsker dette.

NB. Vi har som standard aktiveret reCAPTCHA for å minimere robotregistreringer.