Christiania Glasmagasin

Nådde ut til 330.000 mennesker på ett døgn med online julekalender

Hvordan vi hjalp Christiania Glasmagasin å engasjere nesten en halv million mennesker.
Christiania Glasmagasin

Oppsummering

Christiania Glasmagasin er en norsk butikkjede, spesialisert på å levere høykvalitets artikler innenfor glass og interiør. De ønsket å engasjere et bredere publikum enn tidligere. Her beskriver vi hvordan CG, med god hjelp fra Make, gikk frem for å nå opptil 330.000 personer daglig over en 24 dagers-periode, ved hjelp av online julekalender og engasjerende innhold i egne kanaler.

Bakgrunnsinformasjon

Christiania Glasmagasin er en unik og tradisjonsrik del av norsk handelsnæring, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1739. I dag ligger hovedbutikken i Hegdehaugsveien 34 i Oslo, og sammen med 41 butikker i forskjellige deler av landet, fører de et bredt utvalg innen kjøkkenutstyr, glass, porselen og mat. CG har brukt Julekalender som en del av markedsføringen siden 2013.

Resultater og nøkkeltall

0.000
forhåndspåmeldte deltakere
0.000
samtykke til nyhetsbrev
0.200
kommentarer og likerklikk
0.000
daglige påminnelser på e-post
0.000
personer nådd på Luciadagen
0.000
personer nådd på 5 andre dager
Christiania Glasmagasin

Utfordring

Christiania Glasmagasin ville ikke bare nå ut til et nytt publikum, men også jobbe mot et større mål – vekke engasjementet hos eksisterende kunder. Så hvordan gikk vi frem for å bringe budskapet ut til nye potensielle kundegrupper, samtidig som man skulle vekke engasjementet hos eksisterende kunder?

Løsning - skap unikt engasjement

Det falt seg naturlig at valget av verktøy ble julekalender. Vi vet fra tidligere erfaringer at den kan øke engasjementet mye på kort tid, ettersom den har en enorm sosial rekkevidde. Det forutsettes likevel at det ligger en gjennomtenkt og konkret strategi i bunn.

Gjennom promotering av julekalenderen gjennom Facebook og egne nettsteder i forkant, genererte Christiania Glasmagasin 33.000 forhåndspåmeldte deltakere. Dette er en gruppe som i stor grad kommer til å delta på kalenderen og som det er lite frafall i gjennom kalender perioden.

For å holde engasjementet oppe gjennom alle 24 dager, ble det daglig sendt ut 40.000 påminnelser på e-post.

Dette er rett og slett e-poster som fungerer som rene triggere. Som deltaker trenger man kun å trykke på en knapp for å engasjere seg i dagens luke.

Christiania Glasmagasin designet kalenderen selv og lokket med veldig bra premier til vinnerne. I lukene stilte de middels vanskelige produkt- og bedriftsrelaterte spørsmål. Måten spørsmålene ble stilt på, førte også til høyere trafikk på CGs egne nettsteder, da svaret på spørsmålene ofte befant seg nettopp der.

– På Luciadagen filmet vi en kollega med Lucia-bøyle og noen skåler med lussekatter i. Premien den dagen var skålene hun holdt, og konkurransen var å svarer riktig på spørsmål om hvilken ingrediens som gjør lussekattene gule.

CG julekalender

Erfaringer gjort av Christiania Glasmagasin

Maren Johnsen, ansvarlig for sosiale medier i Christiania Glasmagasin, forteller at de bruker sosiale medier aktivt i markedsføringen, og at Julekalenderen til Make har gitt gode resultat.

– I sosiale medier er vi, som mange andre, opptatt av å skape engasjement ved å publisere innhold som fenger målgruppen vår. Det som publiseres her skal være i tråd med hva vi sender ut i nyhetsbrev og hvordan kunden opplever oss i fysisk butikk, sier hun, og legger til:

Ved å bruke Make og aktivt route kundene våre hit gjennom flere kanaler har vi nådd ut til et bredere publikum, sett økt vekst i antall følgere, høyt engasjement og generert nettsalg i lang tid etter at vi avsluttet kalender-kampanjene våre.

For Christiania Glasmagasin er julen helt spesiell. Det er den også for kundene deres, og da passer Makes julekalender veldig bra.

– Hovedgrunnen til at vi bruker Julekalender er fordi vi ønsker å skape engasjement, men også fordi vi vil gjøre noe som følgerne våre genuint synes er gøy å være med på. Make gjør det enkelt å dele budskapet i flere kanaler, men igjen så handler det også om hvor mye tid og energi man legger i alt som kan gjøres rundt kalenderen.

Prøv en demoversjon, helt gratis!